Publikum Mandagsfilmen "Narvik" Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF

Ny sesong av Mandagsfilmen

FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth FNF. «Å lage en zombiefilm nesten fri for sjangerens klisjeer, er en bragd. Det er nettopp det regissør Thea Hvistendahl har greid med sin første spillefilm, basert på en roman av John Ajvide Lindqvist (som også er kjent for «La den rette komme inn»). Det er imidlertid grunn til å tro at Hvistendahl slett ikke ønsker å bli satt i «zombiebåsen». «Håndtering av udøde» handler nemlig mer om indre sorg og melankolske stemninger enn ytre dramatikk og blodige effekter. Historien fortelles med et gjennomført formspråk, der selv scener i dagslys bades i en mørkebrun palett, mesterlig skutt på 35 mm Kodakfilm av Pål Ulvik Rokseth.» skriver NRKs Birger Vestmo i Filmpolitiets anmeldelse.

Bente Børsum spiller i «Håndtering av udøde». Foto: Pål Ulvik Rokseth, FNF. Rettigheter: Einar Film/Nordisk Film Distribusjon.

FNF Mandagsfilmen har blitt arrangert helt siden 2001 og det er på mange måter foreningens ansikt utad. Mandagsfilmen er et samlingspunkt for kunnskapsoverføring og kollegialt samvær. Til inspirasjon for filmfotografer, men også et fint sted for studenter og øvrig filmbransje til å bli kjent med oss som forening og filmfotografer som yrkesgruppe. Mandagsfilmen er et av svært få samlingspunkt for bransjen. Spesielt nå som Blått Lerret er lagt ned. Konseptet er at vi samles i en kinosal for å se en film (eller en episode av en TV-serie). Etterpå er det Q&A med filmfotografen. Ofte har fotografen med seg en samarbeidspartner som er relevant for filmen. Det kan være lysmesteren, coloristen, produksjonsdesigneren eller regissøren. Samtalen ledes av to moderatorer fra Mandagsfilmkomiteen. Dette er filmfotografer og sånn sett kolleger av gjesten. Etter visning og panelsamtale er det gjerne videre diskusjon over en øl. Mandagsfilmen arrangeres 6-7 ganger i året og ledes av en egen komité uavhengig av FNFs styre. Mange av våre medlemmer har rullert i denne komiteen. Vi har vist over hundre spillefilmer, men også noen TV-serier og vi har hatt spesialvisninger blant annet med fokus på reklamefilm og anamorph optikk. Noen ganger kommer våre sponsorer og viser fram nytt utstyr før filmen starter. Gjennom Mandagsfilmens 23-årige historie har vi stort sett vært på Cinemateket i Oslo og Frogner kino. Vi har sporadisk hatt arrangement på andre kinoer som Vega scene, Ringen kino, Oslo16 og Kunstnernes hus. Nå er vi tilbake på Filmens hus etter omfattende renovering som ble ferdigstilt i fjor. FNF mottar økonomisk støtte fra Norsk filminstitutt og Norsk filmforbund. Uten denne støtten hadde det ikke vært noen Mandagsfilm.

Pål Ulvik Rokseth FNF under Q&A «Amundsen» ved Camerimage Film Festival 2019. Foto: O.A. Grøntvedt FNF.

Sesongåpning FNF Mandagsfilmen: «Håndtering av udøde»
Dato: 12.02.24
Tid: 18:00. Filmen starter 19:00. Baren er åpen i forkant.
Sted: Cinemateket i Oslo (Filmens hus)
Adresse: Dronningens gate 16 0152 Oslo
Sal: Lillebill
Arrangementet er gratis

Siste innlegg
Godt oppmøte på første foredrag.  Foto: O.A. Grøntvedt, FNF
«There’s no such thing as a free lunch» er et velkjent begrep i bransjen. Lørdag 1. juni motbeviste vi denne (..)
Filmparken
Vi har gleden av å invitere hele filmbransjen til sommerfest læring og utstyrsutstilling lørdag 1. juni. Ta turen til Filmparken på (..)
Norsk filmforbunds juridiske avdeling, ledet av Bjørn Brem, informerer om lønnsforhandlingene sammen med forbundsjurist Julie Ingerø Rynning.

Foto: Paul René Roestad, FNF
FNF var godt representert på Norsk filmforbunds aller første landsmøte i helgen. Fra FNF-styret deltok styreleder Paul René Roestad og økonomiansvarlig (..)
Odd Geir Sæther, FNF. Bilde hentet fra Cinematekets katalog.
Regissør Trygve Hagen har laget dokumentarfilm om filmfotograf Odd Geir Sæther. Filmen vises på Cinemateket i Oslo lørdag 13. april (..)
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)