Virtuell produksjon – kurs i regi av Filmskolen og Xvision

Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (og andre fagfunksjoner). Kurset foregår i Den norske filmskolens studio i Oslo (Myrens verksted). Kurset går over tre dager og gir deltakerne praktisk erfaring med prosedyrer som inngår i prosessene fra planlegging via previsualisering til opptak i et virtuelt studio. Man jobber i team med produksjonsdesigner, regissør og produsent. Det er plass til fire fotografer på kurset som foregår 24. til 26. oktober. Søknadsfrist er 1. september.

Jon Gaute Espevold FNF skyter virtuell produksjon i studio. Foto: Xvision Animation Studio AS

Virtuelle studio set (VSS) er en innovasjon som erstatter tradisjonelle location-opptak med fotorealistiske virtuelle miljøer i studio. Dette reduserer kostnader og kan være miljøvennlig da man slipper å transportere et stort crew ut på location. Kurset henvender seg til erfarne fagfolk i norsk film og tv-bransje som fyller nøkkelroller i en filmproduksjon. Kursmodellen forutsetter gruppepåmelding av teams på fire som består av en produsent, en regissør, en fotograf og en produksjonsdesigner. Man kan også søke individuell plass på kurset, men gruppesøknader vil ha prioritet. (Det er altså plass til 4 fotografer på kurset). Ved å delta i dette kurset vil du og ditt team få innsikt og praktisk erfaring med prosesser og verktøy som er nødvendig å forstå for å ta i bruk teknologi og arbeidsmåter knyttet til Virtuell Produksjon (VP).

Du lærer å anvende VP-konseptualisering og designmetoder i egne pre-produksjoner; Vurdere/analysere fordeler og utfordringer med VP i kontekst av tradisjonell film og TV-produksjon; Sammenlikne VP-arbeidsflyt med andre relevante digitalt støttet arbeidsflyt i film og tv-produksjon; Beskrive tverrfaglige samarbeidsrutiner i kontekst av virtuell produksjon. Kurset er støttet økonomisk av Norsk filminstitutt (NFI) og ledes av fagansvarlig for produsentspesialisering (Master) ved Den norske filmskolen, professor Troels Linde, i tett samarbeid med Xvisions tekniske stab samt eksterne veiledere med praktisk erfaring fra virtuell produksjon i Norden.

Kurset er åpent for 12 deltakere og gjennomføres i grupper på fire.
Dag 1 – Tirsdag 24. Oktober – Gruppevis planlegging av opptak
Dag 2 – Onsdag 25. Oktober – Gruppevis previsualisering før opptak
Dag 3 – Torsdag 26. Oktober- Gruppevis opptak i et virtuelt studio set (VSS) levert av Xvision.
Praktisk info:
Når: Kurset foregår over tre fulle dager 24.-26. oktober 2023
Hvor: Den norske filmskolens lokaler i Oslo, Myrens Verksted 6F (Inngang fra Akerselva)
Deltakeravgift: 6800 kroner per deltaker (Inkluderer enkel lunsj alle kursdager)
Språk: Norsk, Dansk og Engelsk
Målgruppe: Teams bestående av 1 produsent, 1 regissør, 1 filmfotograf, 1 produksjonsdesigner
Gruppesøknader vil bli prioritert.
Søknadsfrist: Fredag 1. september 23:59
Siste innlegg
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)
IMAGO-TALKS-FLYER-April-2023-The-New-role-of-DoP.001-2048x1024
I ettermiddag kl. 18:00 – 20:00 kan du delta på IMAGO TALKS – The New Role of the Director of (..)