Virtuell produksjon – kurs i regi av Filmskolen og Xvision

Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (og andre fagfunksjoner). Kurset foregår i Den norske filmskolens studio i Oslo (Myrens verksted). Kurset går over tre dager og gir deltakerne praktisk erfaring med prosedyrer som inngår i prosessene fra planlegging via previsualisering til opptak i et virtuelt studio. Man jobber i team med produksjonsdesigner, regissør og produsent. Det er plass til fire fotografer på kurset som foregår 24. til 26. oktober. Søknadsfrist er 1. september.

Jon Gaute Espevold FNF skyter virtuell produksjon i studio. Foto: Xvision Animation Studio AS

Virtuelle studio set (VSS) er en innovasjon som erstatter tradisjonelle location-opptak med fotorealistiske virtuelle miljøer i studio. Dette reduserer kostnader og kan være miljøvennlig da man slipper å transportere et stort crew ut på location. Kurset henvender seg til erfarne fagfolk i norsk film og tv-bransje som fyller nøkkelroller i en filmproduksjon. Kursmodellen forutsetter gruppepåmelding av teams på fire som består av en produsent, en regissør, en fotograf og en produksjonsdesigner. Man kan også søke individuell plass på kurset, men gruppesøknader vil ha prioritet. (Det er altså plass til 4 fotografer på kurset). Ved å delta i dette kurset vil du og ditt team få innsikt og praktisk erfaring med prosesser og verktøy som er nødvendig å forstå for å ta i bruk teknologi og arbeidsmåter knyttet til Virtuell Produksjon (VP).

Du lærer å anvende VP-konseptualisering og designmetoder i egne pre-produksjoner; Vurdere/analysere fordeler og utfordringer med VP i kontekst av tradisjonell film og TV-produksjon; Sammenlikne VP-arbeidsflyt med andre relevante digitalt støttet arbeidsflyt i film og tv-produksjon; Beskrive tverrfaglige samarbeidsrutiner i kontekst av virtuell produksjon. Kurset er støttet økonomisk av Norsk filminstitutt (NFI) og ledes av fagansvarlig for produsentspesialisering (Master) ved Den norske filmskolen, professor Troels Linde, i tett samarbeid med Xvisions tekniske stab samt eksterne veiledere med praktisk erfaring fra virtuell produksjon i Norden.

Kurset er åpent for 12 deltakere og gjennomføres i grupper på fire.
Dag 1 – Tirsdag 24. Oktober – Gruppevis planlegging av opptak
Dag 2 – Onsdag 25. Oktober – Gruppevis previsualisering før opptak
Dag 3 – Torsdag 26. Oktober- Gruppevis opptak i et virtuelt studio set (VSS) levert av Xvision.
Praktisk info:
Når: Kurset foregår over tre fulle dager 24.-26. oktober 2023
Hvor: Den norske filmskolens lokaler i Oslo, Myrens Verksted 6F (Inngang fra Akerselva)
Deltakeravgift: 6800 kroner per deltaker (Inkluderer enkel lunsj alle kursdager)
Språk: Norsk, Dansk og Engelsk
Målgruppe: Teams bestående av 1 produsent, 1 regissør, 1 filmfotograf, 1 produksjonsdesigner
Gruppesøknader vil bli prioritert.
Søknadsfrist: Fredag 1. september 23:59
Siste innlegg
Godt oppmøte på første foredrag.  Foto: O.A. Grøntvedt, FNF
«There’s no such thing as a free lunch» er et velkjent begrep i bransjen. Lørdag 1. juni motbeviste vi denne (..)
[ 2. juni 2024 ]
Filmparken
Vi har gleden av å invitere hele filmbransjen til sommerfest læring og utstyrsutstilling lørdag 1. juni. Ta turen til Filmparken på (..)
[ 27. mai 2024 ]
Norsk filmforbunds juridiske avdeling, ledet av Bjørn Brem, informerer om lønnsforhandlingene sammen med forbundsjurist Julie Ingerø Rynning.

Foto: Paul René Roestad, FNF
FNF var godt representert på Norsk filmforbunds aller første landsmøte i helgen. Fra FNF-styret deltok styreleder Paul René Roestad og økonomiansvarlig (..)
[ 29. april 2024 ]
Odd Geir Sæther, FNF. Bilde hentet fra Cinematekets katalog.
Regissør Trygve Hagen har laget dokumentarfilm om filmfotograf Odd Geir Sæther. Filmen vises på Cinemateket i Oslo lørdag 13. april (..)
[ 1. mars 2024 ]
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
[ 20. februar 2024 ]
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
[ 9. februar 2024 ]
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
[ 3. februar 2024 ]
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
[ 18. januar 2024 ]
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
[ 10. januar 2024 ]
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
[ 12. desember 2023 ]
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
[ 6. desember 2023 ]
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
[ 26. november 2023 ]