ODCC 2023 – Oslo Digital Cinema Conference


Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, IMAGO og de skandinaviske søsterforeningene våre: FSF og DFF. Konferansen samler nærmere 200 filmfotografer som kommer for å høre om siste nytt innenfor kamera- og filmteknikk. Det blir mesterklasser med internasjonalt anerkjente filmfotografer. Blant annet får vi besøk av Eben Bolter BSC som skal snakke om sine erfaringer fra HBO-serien «The Last of Us». ODCC er et samlingspunkt for utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Et av hovedtemaene i år er virtuell filmproduksjon/Volume LED. De senere årene har bruk av LED-vegger kommet som et alternativ til grønnskjerm/blåskjerm. John Christian Rosenlund FNF vil fortelle om sine erfaringer med LED-bakgrunn på spillefilmen «A Rare Grand Alignment» som han har skutt i Helsingfors. Amerikanske Dave Stump ASC og franske Philippe Ros AFC deler av sin spisskompetanse innen digital filmproduksjon. Oppdatering 01.06.23: Greig Fraser ASC, ACS kommer til ODCC for en Masterclass.
Hele programmet finner du på www.odcc.no

25 danske filmfotografer tok turen til ODCC i 2019. Foto: Lars Pettersson FSF

Christian Martinsen fra Cinelab i London tar turen for å presentere deres analoge og digitale tjenester. Daniele Siragusano fra FilmLight skal snakke om filmlook i digital postproduksjon. Morten Hjerte fra Rift Labs skal fortelle om norskproduserte LED-lys. Steve Calavitis fra Camera Nordic presenterer det nyeste fra ARRI og Daniel Listh presenterer nyhetene fra Sony. Elen Lotman ESC og Bojana Andric SAS forteller om arbeidet til IMAGOs komité for mangfold og inkludering. Utstyrsprodusenter som ARRI, Sony, RED, Cooke, Kelvin og Fujinon presenterer sine nyheter. Det vil være sosiale møter og arrangementer, også på kveldene. Lørdag blir det festligheter med pizza og god drikke hos Storyline Studios (Thorvald Meyers gate 7).

ODCC foregår på nyoppussede Filmens hus midt i Oslo sentrum. Adresse: Dronningens gate 16, 0152 Oslo.
Ordinær pris er NOK 1450,- (for alle dagene). Dagspass koster 500 kr. FNF-medlemmer, samt medlemmer av Norsk Filmforbund og andre IMAGO-foreninger betaler kun 700 kr. Studenter betaler kun 500,- for alle dager. ODCC er muliggjort gjennom støtten fra FNFs viktige samarbeidspartnere. Vi er spesielt takknemlige for at Norsk filminstitutt og Nordisk film & TV fond har støttet arrangementet.

ODCC er FNFs største arrangement og avholdes vanligvis annet hvert år. Pandemien satte imidlertid en stopper for konferansen som derfor ikke har blitt arrangert siden 2019. Det er derfor med glede vi kan invitere tilbake til Oslo Digital Cinema Conference 2023. Programmet finner du på: www.odcc.no Påmeldingen åpnet i dag:  https://www.deltager.no/event/ODCC2023

ODCC-party hos Storyline et tidligere år

 

Siste innlegg
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)
IMAGO-TALKS-FLYER-April-2023-The-New-role-of-DoP.001-2048x1024
I ettermiddag kl. 18:00 – 20:00 kan du delta på IMAGO TALKS – The New Role of the Director of (..)