PØBLER på mandagsfilmen 24.08

Vi ønsker velkommen til høstens første Mandagsfilmen den 24. august kl 19.00. Vi viser kinodokumentaren PØBLER.

Pøbler er Kari Anne Moe´s andre kinofilm etter den sterke debuten Til Ungdommen – og vi er takknemlige over å få vise den bare dager etter premieren. Fotograf Nils Petter Lotherington kommer og vil snakke med oss om prosessene bak filmen og sin metode som dokumentarfilmfotograf.

Pøbler følger en gruppe ungdommer som er drop-outs fra skolen og langtids-arbeidsledige. Jan Olav (24) har brukt årene på skolen til å slåss med lærerne, Kelly (19) ble mobbet, Maylén (24) har ADHD, og Jakob (25) gjorde mer festing enn skolearbeid. Nå får de en mulighet til å snu rundt på livene sine. På kurset Pøbelprosjektet blir de nødt til å fokusere på det positive med dem selv. Det er to ufravikelige regler på kurset, 1: Du må komme presis, og 2: Du må være dopfri. 

Nils Petter Lotherington er en av landets mest erfarne filmfotografer, og er meget anerkjent innad i filmmiljøet som en dyktig, stabil og allsidig filmfotograf. Han har jobbet bredt, både med fiksjon, reklame og TV, men er nok aller mest kjent for sitt arbeid med dokumentarfilm. I Pøbler berømmes av sine medarbeidere for en utrolig evne til å plassere seg riktig, gjøre gode valg i opptak og fange historien med kameraet på en optimal måte. Den tekniske kvaliteten på arbeidet trekkes også frem som oppsiktsvekkende ut i fra de krevende betingelsene han hadde under opptak, med kun eksisterende lys og en observerende kamerastil.

Siste innlegg
Odd Geir Sæther, FNF. Bilde hentet fra Cinematekets katalog.
Regissør Trygve Hagen har laget dokumentarfilm om filmfotograf Odd Geir Sæther. Filmen vises på Cinemateket i Oslo lørdag 13. april (..)
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
MV5BNmZhMDZkNjUtZGU3MC00MTBlLThhNDQtMmExN2UxMzAzZDFmXkEyXkFqcGdeQXVyNzUzMDY0NDI@._V1_
Ragnar Lasse Henriksen FNF vant Sølvbjørnen i Berlin for sitt fotoarbeid på det som skulle bli hans eneste utgitte spillefilm. (..)
Ellen-Kuras-Featured
I samarbeid med Dokumentarkonventet har Foreningen norske filmfotografer fått selveste Ellen Kuras ASC over til Norge for to mesterklasser: Lørdag (..)
DSCF5755
Tredje utgave av Mirage Film Festival for the Art of the Real er akkurat ferdig. Festivalen er unik i sitt (..)