PØBLER på mandagsfilmen 24.08

Vi ønsker velkommen til høstens første Mandagsfilmen den 24. august kl 19.00. Vi viser kinodokumentaren PØBLER.

Pøbler er Kari Anne Moe´s andre kinofilm etter den sterke debuten Til Ungdommen – og vi er takknemlige over å få vise den bare dager etter premieren. Fotograf Nils Petter Lotherington kommer og vil snakke med oss om prosessene bak filmen og sin metode som dokumentarfilmfotograf.

Pøbler følger en gruppe ungdommer som er drop-outs fra skolen og langtids-arbeidsledige. Jan Olav (24) har brukt årene på skolen til å slåss med lærerne, Kelly (19) ble mobbet, Maylén (24) har ADHD, og Jakob (25) gjorde mer festing enn skolearbeid. Nå får de en mulighet til å snu rundt på livene sine. På kurset Pøbelprosjektet blir de nødt til å fokusere på det positive med dem selv. Det er to ufravikelige regler på kurset, 1: Du må komme presis, og 2: Du må være dopfri. 

Nils Petter Lotherington er en av landets mest erfarne filmfotografer, og er meget anerkjent innad i filmmiljøet som en dyktig, stabil og allsidig filmfotograf. Han har jobbet bredt, både med fiksjon, reklame og TV, men er nok aller mest kjent for sitt arbeid med dokumentarfilm. I Pøbler berømmes av sine medarbeidere for en utrolig evne til å plassere seg riktig, gjøre gode valg i opptak og fange historien med kameraet på en optimal måte. Den tekniske kvaliteten på arbeidet trekkes også frem som oppsiktsvekkende ut i fra de krevende betingelsene han hadde under opptak, med kun eksisterende lys og en observerende kamerastil.

Siste innlegg
Godt oppmøte på første foredrag.  Foto: O.A. Grøntvedt, FNF
«There’s no such thing as a free lunch» er et velkjent begrep i bransjen. Lørdag 1. juni motbeviste vi denne (..)
[ 2. juni 2024 ]
Filmparken
Vi har gleden av å invitere hele filmbransjen til sommerfest læring og utstyrsutstilling lørdag 1. juni. Ta turen til Filmparken på (..)
[ 27. mai 2024 ]
Norsk filmforbunds juridiske avdeling, ledet av Bjørn Brem, informerer om lønnsforhandlingene sammen med forbundsjurist Julie Ingerø Rynning.

Foto: Paul René Roestad, FNF
FNF var godt representert på Norsk filmforbunds aller første landsmøte i helgen. Fra FNF-styret deltok styreleder Paul René Roestad og økonomiansvarlig (..)
[ 29. april 2024 ]
Odd Geir Sæther, FNF. Bilde hentet fra Cinematekets katalog.
Regissør Trygve Hagen har laget dokumentarfilm om filmfotograf Odd Geir Sæther. Filmen vises på Cinemateket i Oslo lørdag 13. april (..)
[ 1. mars 2024 ]
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
[ 20. februar 2024 ]
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
[ 9. februar 2024 ]
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
[ 3. februar 2024 ]
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
[ 18. januar 2024 ]
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
[ 10. januar 2024 ]
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
[ 12. desember 2023 ]
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
[ 6. desember 2023 ]
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
[ 26. november 2023 ]