20 000 days on earth

Mandag 1. desember har vi gleden av å ha den engelske filmen 20 000 days on Earth i Mandagsfilmen.

Filmens norske fotograf, Erik Alexander Wilson kommer for å snakke om filmen og om sitt arbeid i England, hvor han gjennom de siste ti årene har etablert seg som fotograf både på en rekke kritikerroste filmer og spillefilm for det brede publikum, sist på storfilmen Paddington med bl.a. Nicole Kidman.

Etter utdannelsen London International Film School arbeidet Wilson seg opp gjennom musikkvideoer, reklame, kortfilm og TV, før han slo igjennom med sitt arbeid Submarine (regi Richard Ayoade) i 2009 og Tyrannosaur (regi Paddy Considine) året etter, som begge vant BAFTA for beste debutfilm. Hans videre arbeid inkluderer bl.a. dokumentaren The Imposter, The Double med Jesse Eisenberg, TV-drama for BBC og hans største og mest kommersielle oppdrag, nevnte Paddington som har verdenspremiere denne uken.

Men dette er ikke den eneste filmen Erik har på norske kinoer for tiden. Til Mandagsfilmen har han med seg 20.000 DAYS ON EARTH,  den visuelt slåendede dokumentarfilmen om rock-ikonet Nick Cave, som Wilson var sjefsfotograf på. I 20.000 days on earth slipper Nick Cave oss nært på ham selv hans liv og hans musikk, ikke gjennom det forventede observerende håndholdte kameraet, men gjennom en elegant, filmatisk fortelling bestående av stilfullt konstruerte scener kombinert med nærgående scener fra øvinger og suggerende konsertopptak.

Årets siste visning blir ekstra viktig å få med seg ettersom vi denne gang inviterer til Ringen kinos sal 3 – hvor baren er åpen og det er mulig å ta et glass med kolleger før julestriden setter inn. Visningen begynner kl 18.00 presis, men dørene åpner 1745, så kom gjerne litt før.

Tittel: 20 000 Days on Earth

Regi: Jane Pollard, Iain Forsyth

Storbritannia, 2014

Lengde: 95 min

Format: 2.40:1

Tid:  Mandag 1. desember kl 1745 Sted:  Ringen Kino, sal 3

Èntre:   Gratis

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknytning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Vel møtt til visning!

Hilsen Mandagsfilmgruppa i FNF

Siste innlegg
Godt oppmøte på første foredrag.  Foto: O.A. Grøntvedt, FNF
«There’s no such thing as a free lunch» er et velkjent begrep i bransjen. Lørdag 1. juni motbeviste vi denne (..)
[ 2. juni 2024 ]
Filmparken
Vi har gleden av å invitere hele filmbransjen til sommerfest læring og utstyrsutstilling lørdag 1. juni. Ta turen til Filmparken på (..)
[ 27. mai 2024 ]
Norsk filmforbunds juridiske avdeling, ledet av Bjørn Brem, informerer om lønnsforhandlingene sammen med forbundsjurist Julie Ingerø Rynning.

Foto: Paul René Roestad, FNF
FNF var godt representert på Norsk filmforbunds aller første landsmøte i helgen. Fra FNF-styret deltok styreleder Paul René Roestad og økonomiansvarlig (..)
[ 29. april 2024 ]
Odd Geir Sæther, FNF. Bilde hentet fra Cinematekets katalog.
Regissør Trygve Hagen har laget dokumentarfilm om filmfotograf Odd Geir Sæther. Filmen vises på Cinemateket i Oslo lørdag 13. april (..)
[ 1. mars 2024 ]
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
[ 20. februar 2024 ]
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
[ 9. februar 2024 ]
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
[ 3. februar 2024 ]
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
[ 18. januar 2024 ]
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
[ 10. januar 2024 ]
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
[ 12. desember 2023 ]
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
[ 6. desember 2023 ]
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
[ 26. november 2023 ]