20 000 days on earth

Mandag 1. desember har vi gleden av å ha den engelske filmen 20 000 days on Earth i Mandagsfilmen.

Filmens norske fotograf, Erik Alexander Wilson kommer for å snakke om filmen og om sitt arbeid i England, hvor han gjennom de siste ti årene har etablert seg som fotograf både på en rekke kritikerroste filmer og spillefilm for det brede publikum, sist på storfilmen Paddington med bl.a. Nicole Kidman.

Etter utdannelsen London International Film School arbeidet Wilson seg opp gjennom musikkvideoer, reklame, kortfilm og TV, før han slo igjennom med sitt arbeid Submarine (regi Richard Ayoade) i 2009 og Tyrannosaur (regi Paddy Considine) året etter, som begge vant BAFTA for beste debutfilm. Hans videre arbeid inkluderer bl.a. dokumentaren The Imposter, The Double med Jesse Eisenberg, TV-drama for BBC og hans største og mest kommersielle oppdrag, nevnte Paddington som har verdenspremiere denne uken.

Men dette er ikke den eneste filmen Erik har på norske kinoer for tiden. Til Mandagsfilmen har han med seg 20.000 DAYS ON EARTH,  den visuelt slåendede dokumentarfilmen om rock-ikonet Nick Cave, som Wilson var sjefsfotograf på. I 20.000 days on earth slipper Nick Cave oss nært på ham selv hans liv og hans musikk, ikke gjennom det forventede observerende håndholdte kameraet, men gjennom en elegant, filmatisk fortelling bestående av stilfullt konstruerte scener kombinert med nærgående scener fra øvinger og suggerende konsertopptak.

Årets siste visning blir ekstra viktig å få med seg ettersom vi denne gang inviterer til Ringen kinos sal 3 – hvor baren er åpen og det er mulig å ta et glass med kolleger før julestriden setter inn. Visningen begynner kl 18.00 presis, men dørene åpner 1745, så kom gjerne litt før.

Tittel: 20 000 Days on Earth

Regi: Jane Pollard, Iain Forsyth

Storbritannia, 2014

Lengde: 95 min

Format: 2.40:1

Tid:  Mandag 1. desember kl 1745 Sted:  Ringen Kino, sal 3

Èntre:   Gratis

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknytning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Vel møtt til visning!

Hilsen Mandagsfilmgruppa i FNF

Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)