Hodejegerne

FNF Mandagsfilmen (tidligere Tirsdagsfilmen) åpner høstsesongen med årets store norske hit blant publikum såvel som kritikere, Hodejegerne . Morten Tyldums filmatisering av Jo Nesbø´s roman bikker i disse dager utrolige 500 000 publikummere i Norge, og er blitt en internasjonal suksess med salg til rundt 50 land og en amerikansk remake på vei. Filmfotograf John Andreas Andersen, FNF, kommer til Mandagsfilmen sammen med sin B-fotograf Eirik Holst Aagård for å snakke om hvordan han løste oppgaven med å skape Hodejegerne´s elegante, temporike og brutale univers, med en historie som
beveger seg i spenningsfeltet mellom thriller, drama og mørk komikk. Vi ønsker velkommen til et glass i Ben´s café før filmen. Visningen starter kl 19.30
FNF Mandagsfilmen har endret navn fra Tirsdagsfilmen, etter at visningene ble flyttet til Filmens Hus, hvor tilgjengeligheten på saler er bedre på mandager. Vi vil avholde 4 visninger i halvåret. Høstens visninger er: 17. oktober (Lillebil), 31. oktober (Tancred), 28. november(Tancred) og 12. desember (Tancred). Neste visning etter mandagens, er Kong Curling (31.10.). Vi håper mange medlemmer og andre i bransjen benytter sjansen til å komme og bli inspirert av kolleger, og treffe ny og gamle kjente. Vi i FNF Mandagsfilmen takker våre sponsorer, NFI, som gjør det mulig for oss å holde våre visninger.
Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)