Avskjedsfest for Patrik Säfström FNF

Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god planlegging, falske nyhetsbrev og kolleger som like gjerne kunne jobbet i etterretning som i filmbransjen så greide vi holde avskjedsfesten hemmelig for hovedpersonen. Patrik ble invitert til et ledelsesseminar med Nina Bjerch-Andresen og ble noe skuffet når det viste seg at det ikke ble noe seminar denne kvelden. Den beskjedne svensken ville nok ikke kommet hvis han visste at vi ønsket å feire ham. Foran de oppmøtte sa Gaute Gunnari at det ikke blir noe seminar, men at vi alle er samlet her fordi vi har én ting til felles – at vi alle er glade i Patrik. En noe lamslått fotograf takket for gode ord da det endelig sank inn hvorfor alle var kommet.

Gaute Gunnari FNF, Patrik Säfström FNF og Nina Bjerch-Andresen. Patrik forstår lite når Gaute avslører at det ikke blir noe seminar.

Patrik har bodd 30 år i Norge og jobbet i filmbransjen hele sitt voksne liv. Han startet som lysassistent på Hodet over vannet (1993) og var gripassistent på Kristin Lavransdatter (1995) før han etterhvert ble B-fotograf og senere filmfotograf. Patrik har jobbet mye både innen dokumentar og fiksjon. Han er meget godt likt av alle i filmbransjen og han har hatt stor betydning for Foreningen Norske Filmfotografer. Blant annet gjennom sitt mangeårige arbeid i styret. Patrik var nestleder i FNF fra 2013 til 2020. Han har delt raust av sin kunnskap og vært en god venn for mange. Den delingskulturen Patrik har fremmet gjennom sin karriere er noe vi andre begynner å få til først nå. Patrik beskrives som en hedersmann og flere benyttet anledningen til å si noen ord denne kvelden. Blant annet Pål Bugge Haagenrud FNF. Foreningens aller første styreleder fortalte skrøner fra innspillingen av Kristin Lavransdatter. Ole Andreas Grøntvedt FNF, nestleder i foreningen, leste opp invitasjonen som hadde gått ut til alle fotografene foruten Patrik. Regissør Itonje Søimer Guttormsen lovpriste Patriks karakter – og hans arbeide på deres spillefilm Gritt (2021). Et 40-talls personer kom innom lokalene til Olga i løpet av kvelden. Gaute hadde kjøpt inn 300 flasker japansk øl for anledningen. FNF spanderte snacks og vin.

Kolleger fra filmbransjen møtte opp for å ta farvel.

Dagen etter overraskelsesfesten kom denne takken fra Patrik: «Tusen takk allesammen for en uforglemmelig aften. Så mange fine mennesker samlet. Overrasket og ydmyk uten tvil. Overveldende og fragmentert, men jeg håper at jeg på en eller annen måte fikk satt pris på dere alle. Dere har alle en plass i mitt hjerte. Dette er jo uansett ikke noe punktum, kun et nytt kapittel med andre bokstaver.»

Foredragsholder Nina og Patrik foran de første oppmøtte kollegene.

Patrik og hans japanske kone har solgt leiligheten i Oslo og kjøpt enveisbillett til Tokyo med avreise 1. august. Styreleder Paul René Roestad FNF overrakte utvandreren gratisbilletter til Oslo Digital Cinema Conference som arrangeres neste helg. Så da har vi enda en grunn til å møtes på Filmens hus i Oslo 16.-18. juni. Kom og ta farvel da vel.

Siste innlegg
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)
IMAGO-TALKS-FLYER-April-2023-The-New-role-of-DoP.001-2048x1024
I ettermiddag kl. 18:00 – 20:00 kan du delta på IMAGO TALKS – The New Role of the Director of (..)