IMAGO feirer 30-årsjubileum i Roma

IMAGO markerer sitt 30-årsjubileum i Roma denne helgen. Paraplyorganisasjonen jobber for filmfotografiets kunstneriske og tekniske egenart. IMAGO jobber også for filmfotografens rettigheter og arbeidsvilkår. IMAGO har ulike komiteer, blant annet for arbeidsforhold, opphavsrettinkludering og mangfold. FNF er representert i flere av disse, og i teknisk komité hvor John Christian Rosenlund og Jannicke Mikkelsen er medlemmer. IMAGO ble initiert av den italienske filmfotografen Luciano Tovoli AIC, ASC som fikk med seg internasjonale kolleger på ideen om en europeisk forening. IMAGO, the European Federation of National Cinematographers Associations ble grunnlagt 13. desember 1992. De fire foreningene som startet IMAGO var italienske AIC, franske AFC, britiske BSC og tyske BVK. Etterhvert ble alle de europeiske foreningene med. Paul René Roestad FNF var Generalsekretær i IMAGO fra 2003-2008 og President i perioden 2015-2020.

Cinecitta Film Studios i Roma

IMAGO har vokst fra å være en europeisk forening til å bli en global organisasjon bestående av 56 medlemsforeninger, som igjen består av omtrent 4000 filmfotografer verden over. FNF er en av disse nasjonale foreningene. De siste årene har det vært en del intern uro innad i IMAGO som til dels skyldes sterke personligheter, men også voksesmerter da foreningen har blitt global. Filmfotografen har ulik posisjon rundt om i verden, både hva gjelder opphavsrett og hierarki i filmproduksjonen. Dette igjen har ført til uenigheter i foreningen. 30-årsjubileumet skulle vært markert i desember 2022, men har blitt utsatt. Markeringen sammenfaller nå med IAGA 2023 – IMAGOs generalforsamling som finner sted i Roma. Det blir tre dager med diskusjoner og feiring på legendariske Cinecittà Film Studios. I tillegg stiller jubileets sponsorer Sony, FilmLight, Rosco, Nanlux og Aputure med det nyeste utstyret sitt. Foreningen norske filmfotografer er representert ved styreleder Paul René Roestad og nestleder Ole Andreas Grøntvedt. Vi håper begivenheten kan være med på å samle IMAGO, sette strek over tidligere uenigheter og bli enige om en felles kurs til beste for verdens filmfotografer. Mer informasjon om jubileet og IMAGO finner du på imago.org

Siste innlegg
378173821_844528207553218_303912505062559560_n
Nordic/Docs arrangeres i Fredrikstad denne uka. Dette er ellevte utgaven av den internasjonale dokumentarfilmfestivalen. Foreningen Norske Filmfotografer har i mange (..)
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)