Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad

FNFs Mandagsfilm-arrangement i gang i 2023

Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning av aktuelle filmer og gjennomgang av kunstneriske og tekniske utfordringer med filmens fotograf og stab etter filmvisningen, det er en plass hvor fotografer og kolleger kan treffes både sosialt og for å diskutere ny utvikling og kunstneriske og tekniske utfordringer.

Mandagfilmgruppa har nettopp blitt forsterket, og består nå av: Olaug Spissøy Kyvik (leder), Alvilde Naterstad, Magnus Flåto , Michael Mark Lanham, Øyvind Svanes Lunde og Martin Edelsteen. Vi er takknemlige for det viktige arbeidet gruppa gjør.

Publikum mandagsfilm Frogner kino. Foto. P.R. Roestad

Første mandagsfilm i 2023 var «Kampen om Narvik».

Det er planlagt fire eller fem mandagsfilm-arrangement i 2023, og første gikk av stabelen på Frogner kino 30 januar, med mer enn 80 publikummere i salen. Hvem i mandagsfilm-gruppa som modererer varierer fra gang til gang, men på «Kampen om Narvik» var det leder av mandagsfilm-gruppa Olaug Kyvik som sammen med Magnus Flåto førte ordet. Fotograf John Erling Holmenes Fredriksen stilte med omfattende illustrasjonsmateriale som ga svært god og lærerik innsikt i detaljene i planlegging og forarbeid, og ikke minst gjennomføring. Colorist Dylan Hopkin fortalte om arbeidet med å skape en look som stemte overens med fotografene og regissørens intensjoner.

Mandagsfilmarrangementene høsten 2022

Mandagsfilmen: Martin Otterbeck FNF, Alvilde Horjen Naterstad FNF, Magnus Flåto FNF, John Christian Rosenlund FNF. Foto: Paul René Roestad.

Også 2022 ble preget av korona, men i høst har vi hatt to meget godt besøkte mandagsfilmseminar, ett med «Utvandrerne» og fotograf John Chr Rosenlund og colorist Christian Wieberg-Nielsen fra Storyline, og ett med «Vikingulven» og fotograf Trond Tønder, key grip Bob Carho og storyboardtegner Sandra Lockertsen.

Vi hadde også besøk av to av FNFs nye sponsorparntere, Øyvind Hasund-Dahl presenterte Kelvin/Rift Labs og Christian Martinsen fra CineLab i London presenterte CineLabs analoge og digitale tjenester før filmvisningen.

 

Alvide Naterstad, Magnus Flåto og Trond Tønder med «Vikingulven».
Foto: P.R. Roestad

Vi har vanligvis godt besøk på mandagsfilmarrangementene, men vi vil ha ende flere til stede. Styret og Mangdagsfilmgruppa ser derfor på markedsføringsmuligheter og samarbeid med andre for å øke antallet publikummere. Dette er virkelig flotte og svært lærerike arrangement som mandagsfilmgruppa har meget stor ære av og som bør oppleves av flere.

Filmens hus er under oppussing, inkludert også begge kinoene, og begge arrangementene i høst gikk derfor på Frogner kino, et veldig hyggelig alternativ.

Mandagsfilmen: «Utvandrerne» (2022). Foto: Paul René Roestad FNF.
Siste innlegg
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
MV5BNmZhMDZkNjUtZGU3MC00MTBlLThhNDQtMmExN2UxMzAzZDFmXkEyXkFqcGdeQXVyNzUzMDY0NDI@._V1_
Ragnar Lasse Henriksen FNF vant Sølvbjørnen i Berlin for sitt fotoarbeid på det som skulle bli hans eneste utgitte spillefilm. (..)
Ellen-Kuras-Featured
I samarbeid med Dokumentarkonventet har Foreningen norske filmfotografer fått selveste Ellen Kuras ASC over til Norge for to mesterklasser: Lørdag (..)
DSCF5755
Tredje utgave av Mirage Film Festival for the Art of the Real er akkurat ferdig. Festivalen er unik i sitt (..)
Mirage 2022. Patrik Säfström FNF i samtale med Thomas Tsiftelis og Patrick Tresch. Foto: Mirage
Filmfestivalen Mirage starter førstkommende onsdag. Mirage Film Festival for the Art of the Real er en dokumentarfilmfestival som utforsker grensene (..)