Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad

FNFs Mandagsfilm-arrangement i gang i 2023

Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning av aktuelle filmer og gjennomgang av kunstneriske og tekniske utfordringer med filmens fotograf og stab etter filmvisningen, det er en plass hvor fotografer og kolleger kan treffes både sosialt og for å diskutere ny utvikling og kunstneriske og tekniske utfordringer.

Mandagfilmgruppa har nettopp blitt forsterket, og består nå av: Olaug Spissøy Kyvik (leder), Alvilde Naterstad, Magnus Flåto , Michael Mark Lanham, Øyvind Svanes Lunde og Martin Edelsteen. Vi er takknemlige for det viktige arbeidet gruppa gjør.

Publikum mandagsfilm Frogner kino. Foto. P.R. Roestad

Første mandagsfilm i 2023 var «Kampen om Narvik».

Det er planlagt fire eller fem mandagsfilm-arrangement i 2023, og første gikk av stabelen på Frogner kino 30 januar, med mer enn 80 publikummere i salen. Hvem i mandagsfilm-gruppa som modererer varierer fra gang til gang, men på «Kampen om Narvik» var det leder av mandagsfilm-gruppa Olaug Kyvik som sammen med Magnus Flåto førte ordet. Fotograf John Erling Holmenes Fredriksen stilte med omfattende illustrasjonsmateriale som ga svært god og lærerik innsikt i detaljene i planlegging og forarbeid, og ikke minst gjennomføring. Colorist Dylan Hopkin fortalte om arbeidet med å skape en look som stemte overens med fotografene og regissørens intensjoner.

Mandagsfilmarrangementene høsten 2022

Mandagsfilmen: Martin Otterbeck FNF, Alvilde Horjen Naterstad FNF, Magnus Flåto FNF, John Christian Rosenlund FNF. Foto: Paul René Roestad.

Også 2022 ble preget av korona, men i høst har vi hatt to meget godt besøkte mandagsfilmseminar, ett med «Utvandrerne» og fotograf John Chr Rosenlund og colorist Christian Wieberg-Nielsen fra Storyline, og ett med «Vikingulven» og fotograf Trond Tønder, key grip Bob Carho og storyboardtegner Sandra Lockertsen.

Vi hadde også besøk av to av FNFs nye sponsorparntere, Øyvind Hasund-Dahl presenterte Kelvin/Rift Labs og Christian Martinsen fra CineLab i London presenterte CineLabs analoge og digitale tjenester før filmvisningen.

 

Alvide Naterstad, Magnus Flåto og Trond Tønder med «Vikingulven».
Foto: P.R. Roestad

Vi har vanligvis godt besøk på mandagsfilmarrangementene, men vi vil ha ende flere til stede. Styret og Mangdagsfilmgruppa ser derfor på markedsføringsmuligheter og samarbeid med andre for å øke antallet publikummere. Dette er virkelig flotte og svært lærerike arrangement som mandagsfilmgruppa har meget stor ære av og som bør oppleves av flere.

Filmens hus er under oppussing, inkludert også begge kinoene, og begge arrangementene i høst gikk derfor på Frogner kino, et veldig hyggelig alternativ.

Mandagsfilmen: «Utvandrerne» (2022). Foto: Paul René Roestad FNF.
Siste innlegg
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)
IMAGO-TALKS-FLYER-April-2023-The-New-role-of-DoP.001-2048x1024
I ettermiddag kl. 18:00 – 20:00 kan du delta på IMAGO TALKS – The New Role of the Director of (..)