Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad

FNFs Mandagsfilm-arrangement i gang i 2023

Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning av aktuelle filmer og gjennomgang av kunstneriske og tekniske utfordringer med filmens fotograf og stab etter filmvisningen, det er en plass hvor fotografer og kolleger kan treffes både sosialt og for å diskutere ny utvikling og kunstneriske og tekniske utfordringer.

Mandagfilmgruppa har nettopp blitt forsterket, og består nå av: Olaug Spissøy Kyvik (leder), Alvilde Naterstad, Magnus Flåto , Michael Mark Lanham, Øyvind Svanes Lunde og Martin Edelsteen. Vi er takknemlige for det viktige arbeidet gruppa gjør.

Publikum mandagsfilm Frogner kino. Foto. P.R. Roestad

Første mandagsfilm i 2023 var «Kampen om Narvik».

Det er planlagt fire eller fem mandagsfilm-arrangement i 2023, og første gikk av stabelen på Frogner kino 30 januar, med mer enn 80 publikummere i salen. Hvem i mandagsfilm-gruppa som modererer varierer fra gang til gang, men på «Kampen om Narvik» var det leder av mandagsfilm-gruppa Olaug Kyvik som sammen med Magnus Flåto førte ordet. Fotograf John Erling Holmenes Fredriksen stilte med omfattende illustrasjonsmateriale som ga svært god og lærerik innsikt i detaljene i planlegging og forarbeid, og ikke minst gjennomføring. Colorist Dylan Hopkin fortalte om arbeidet med å skape en look som stemte overens med fotografene og regissørens intensjoner.

Mandagsfilmarrangementene høsten 2022

Mandagsfilmen: Martin Otterbeck FNF, Alvilde Horjen Naterstad FNF, Magnus Flåto FNF, John Christian Rosenlund FNF. Foto: Paul René Roestad.

Også 2022 ble preget av korona, men i høst har vi hatt to meget godt besøkte mandagsfilmseminar, ett med «Utvandrerne» og fotograf John Chr Rosenlund og colorist Christian Wieberg-Nielsen fra Storyline, og ett med «Vikingulven» og fotograf Trond Tønder, key grip Bob Carho og storyboardtegner Sandra Lockertsen.

Vi hadde også besøk av to av FNFs nye sponsorparntere, Øyvind Hasund-Dahl presenterte Kelvin/Rift Labs og Christian Martinsen fra CineLab i London presenterte CineLabs analoge og digitale tjenester før filmvisningen.

 

Alvide Naterstad, Magnus Flåto og Trond Tønder med «Vikingulven».
Foto: P.R. Roestad

Vi har vanligvis godt besøk på mandagsfilmarrangementene, men vi vil ha ende flere til stede. Styret og Mangdagsfilmgruppa ser derfor på markedsføringsmuligheter og samarbeid med andre for å øke antallet publikummere. Dette er virkelig flotte og svært lærerike arrangement som mandagsfilmgruppa har meget stor ære av og som bør oppleves av flere.

Filmens hus er under oppussing, inkludert også begge kinoene, og begge arrangementene i høst gikk derfor på Frogner kino, et veldig hyggelig alternativ.

Mandagsfilmen: «Utvandrerne» (2022). Foto: Paul René Roestad FNF.
Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)