Sean Bobbit masterclass NRK 2015

FNF i 2023

Betydelig økt aktivitet i 2023.

Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene i det nye FNF styret for tiden som kommer er store. FNF planlegger månedlige styremøter i 2023, og i tillegg blant annet:

Lut-seminar: Våren 2023 planlegges det Lut-seminar sammen med vår nye samarbeidspartner Olga Rental.

Lyssettingsseminar/led-lys i samarbeid med Kelvin og våre andre samarbeidspartnere. (Datoer for Lut og lyssettingsseminar kommer snart).

Medlemsmøte lønns- og arbeidsforhold 28 januar.

FNFs Årsmøte planlegges i mars. (mer informasjon om dag/dato kommer)

Mandagsfilmarrangement Det er planlagt flere mandagsfilm-visninger i 2023 og første visning starter allerede mandag 30 januar på Frogner Kino med visning av filmen «Kampen om Narvik» og samtale med fotograf John-Erling Holmenes Fredriksen og andre sentrale medlemmer i staben.

Oslo Digital Cinema Conference 2019

Oslo Digital Cinema Conference 2023: Oslo Digital Cinema Conference (ODCC) er planlagt første halvdel av juni, og vil samle mer enn 200 filmfotografer fra hele verden til tre dagers seminar, mesterklasser og diskusjoner om den kunstneriske og teknologiske utviklingen i filmproduksjon. I tillegg planlegger IMAGOs komiteer for Authorship og Working conditions å holde møter under ODCC for å diskutere utviklingen sammen med sine norske og internasjonale kolleger. ODCC er i tillegg  til det faglige ikke minst viktig for både nasjonal og internasjonal nettverkbygging, og sosiale sammenkomster er en del av nettverksbyggingen.

 

Høsten 2023

Høsten planlegges med samarbeid med Mirage og Nordic Docs festivalene, samt mesterklasser hvor vi bl.a. planlegger å invitere meritterte internasjonale fotografer. På Nordic/Docs i Fredrikstad deler FNF ut pris til beste dokumentarfilmfoto.

Betydelig økt synlighet og foreningsaktivitet

Styrets ambisjon er å heve foreningens aktivitetsnivå når det gjelder kompetansehevende tiltak, sosiale treff, medlemsmøter, seminar/mesterklasser og kulturpolitiske debatter. Vår ambisjon er å være vesentlig mer synlig enn vi har vært hittil i det norske og også internasjonale kulturpolitiske bildet. FNF vil i 2023 ha vesentlig sterkere fokus på fotografens arbeids- og lønnsforhold, og for lettere å nå våre mål ønsker vi å øke samarbeidet både med Norsk filmforbund og med søster-foreninger i Norge og i de andre nordiske landene. Dette som et ledd i å kunne øke FNFs innflytelse spesielt på egne arbeids- og lønnsforhold, for sammen å kunne stå sterkere i arbeidet for å bedre arbeidsvilkårene både for medlemmer og kolleger i filmbransjen, for kompetansehevende tiltak og for bedret påvirkningsmulighet innenfor kulturpolitiske spørsmål som angår oss. Også å få på plass en tariff for dokumentarfilm vil være en av tingene styret vil prioritere.

Fordeler med FNF medlemskap:

Som medlem i FNF får du gratis inngang til alle filmvisninger og mesterklasser på Nordic Docs filmfestival, betydelig rabattert konferansepass på Oslo Digital Cinema Conference og Mirage filmfestival. I tillegg gratis inngang på alle mandagsfilmarrangementer og flere teknisk/kunstneriske seminar arrangert av FNF, samt halv pris på kommende FNFs mesterklassearrangement og andre kompetansehevende tiltak.

Men det aller viktigste med medlemskap i FNF er nettverket du har rundt deg når det gjelder å diskutere arbeidsmessige, lønnsmessige, kunstneriske og tekniske utfordringer i arbeidet, og å få kollegial og foreningsmessig støtte til å hevde din rett når du trenger det.

Spesielt mandagsfilmarrangementene, seminar- og mesterklassearrangementene som det planlegges flere av i 2023, og Oslo Digital Cinema Conference er arrangementer som vil gi stort faglig utbytte og samtidig muligheter for å betydelig utvide ditt nasjonale og internasjonalt nettverk.

Styret vil arbeide for å øke medlemsfordelene ytterligere, og har du tips du mener styret eller medlemmene bør vite om og se nærmere på, gi oss beskjed.

Siste innlegg
Tidligere studenter ved Den norske filmskolen. Foto: Kjell Vassdal FNF
Foreningen norske filmfotografer (FNF) har grundig behandlet rapporten, datert 9. juni 2023, ført i pennen av Eli Bø, Dekan ved (..)
Budbreingeren_Bilde_Liggende_OPFF logo
Pål Sletaunes prisvinnende debutfilm «Budbringeren» vises 1 .september kl 18.00 på Vega kino, under filmfestivalen Oslo Pix. Etter filmen blir det (..)
4487_E_0001C006_221202_143949_a1C_highlight_fix044874487
In December 2022 FNF did a camera test on the new ARRI Alexa 35 camera. We compared ARRIs latest camera (..)
358117636_983007202875594_4234916624095989999_n
Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon rettet mot profesjonelle filmfotografer (..)
BILDE ROLV HÅAN
Gratulerer med 75-årsdagen Rolv Håan! Rolv har vært styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer i to omganger. Han har også vært (..)
Paul René Roestad FNF fotografert på Storyline Studios i forbindelse med ODCC 2023.
Gratulerer med 75-årsdagen Paul René Roestad! Paul René er styreleder i Foreningen Norske Filmfotografer og primus motor bak både Oslo (..)
Bildekavalkade ODCC 2023
Vår svenske venn Lars Pettersson har laget denne bildekavalkaden fra Oslo Digital Cinema Conference 2023. Bildene er tatt av Lars (..)
DSCF5265
Oslo Digital Cinema Conference gikk av stabelen forrige helg. Det var ganske bra besøk til tross for det pene sommerværet (..)
DSCF4775
Onsdag 7. mars arrangerte FNF overraskelsesfest for Patrik Säfström hos Olga Rental. Filmfotografen flytter til Japan 1. august. Gjennom god (..)
the-mandalorian-greig-fraser-image
  Vi er meget glade for at Greig Fraser kommer til Oslo for å holde en mesterklasse samt Q&A med (..)
P1040886
Fredag 16. til søndag 18. juni arrangeres Oslo Digital Cinema Conference for åttende gang. ODCC er et samarbeid mellom FNF, (..)
IMAGO-TALKS-FLYER-April-2023-The-New-role-of-DoP.001-2048x1024
I ettermiddag kl. 18:00 – 20:00 kan du delta på IMAGO TALKS – The New Role of the Director of (..)