LED-test hos Storyline 30. august

I samarbeid med Storyline, NRK og Softlights v/ John Christian Rosenlund, arrangerer FNF en test av et bredt utvalg LED-lamper.

Vi vil fokusere på å teste fargekvalitet sett ut i i fra hvordan en kamera brikke leser lyset, hvordan vi opplever å være i lyset – og muligheter eller begrensinger i digital lyssetting.

Vi vil måle direkte og reflektert lys med både CRI og TLCI og gjøre blindtester opp mot stearinlys, glødelamper og dagslys.
 
Lampene som skal testes er blandt annet: Kino Flo Celeb, Arri Skypanel, Softlights Juliette, Velvet, Aladin, Lightpanel Astra, Light Gear, Westcot, Area48 og ikke minst for morroskyld: en arbeidslampe fra Claes Ohlson.
 
Testen vil til slutt bli lagt ut på vimeo og som nedlastbar Arri rawfil / TIFF.

Hvorfor enda en test?

Det finnes allerede mengder av LED tester. Men de er basert på direkte lys ut fra lampen og som regel kun som CRI. 

Vi ønsker å ta utgangpunkt i hud-toner – og hva som skjer etter at lyset har beveget seg fra lampen via huden – til kamera brikken – for så å ende opp i et digitalt lyssetting ́s verktøy i post.

• hva finnes av farger når kamera-filen ender opp i  den digitale lyssetting?

• er det forskjell på reflekterte farger fra huden og direkte lys rett fra lyskilden?

• hvordan oppleves de forskjellige LED lys i forhold til naturlige kilder – av de som er foran kamera?

Etter testen, håper vi å ha svar på disse og mange andre spørsmål!

Testen finner sted Onsdag 30. august fra klokken 09:00 – 18:00 hos Storyline i Thorvald Meyersgate 7.

Vi håper at så mange som mulig av våre medlemmer tar turen.  Det vil bli servert lunsj, og det vanker forfriskninger til alle som holder ut helt til slutt.

Klikk her for å registrer deg som deltager.

Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)