Benjamin Loeb FNF til TIFF

Den Kanadiske filmen Hello Destroyer, fotografert av Benjamin Loeb FNF er tatt ut til prestisjetunge Toronto Internasjonale Filmfestival.

Filmen følger en «rookie» på et ishockeylag  i en liga like under NHL, som parallelt med sin streben etter å prestere på isen, rammes av en tragisk hendelse.

hello destroyer

 «Filmen snakker om hvordan systemer, kultur, og  organisasjoner bygger og utvikler mennesker i en viss form – trener og utdanner folk til å jobbe i en retning, og når denne retningen regelrett feiler så er det fullstendig individets feil.» Forteller Loeb som i skrivende stund er på vei til Kanada for å klargjøre DCP til festivalen.

Om samarbeidet med regissøren forteller Benjamin videre:

«Jeg har samarbeidet med Kevan Funk som hadde regi i over 8 år. Vi har skutt musikkvideo, kortfilm, og reklame – men ingen opptak har vært som dette prosjektet. Vi fikk massic støtte fra Telefilm Canada og våre produsenter til å skyte dette på vår måte, noe som har satt et veldig særpreg på filmen.

Jeg og Kevan har en fantatisk simpel måte å gå frem på – og mange vi har jobbet med stusser over hvor  mye vi finner på sparket. Men det er noe av denne spontaneiteten som gjøre mye av det vi har fått til spennende.

Vi skjøt filmen på Alexa med C-Series anamorphics fra Panavision. Vi ønsket veldig å spille ned mye av det disse linsene gir i karakter, og gi filmen en veldig naturlig look på den mere filmatiske siden. Vi jobbet for det meste med naturlig lys – og jobbet mye med å finne riktige lokasjoner, til riktig tid.»

Her kan du lese mer om nominasjonen.

 

Siste innlegg
Paul René Roestad IMAGO Honorary Member
IMAGO, The International Federation of Cinematographers, holdt sitt årsmøte og generalforsamling i London 14. og 15. februar. Mer enn 50 (..)
Publikum Mandagsfilmen "Narvik"  Frogner kino. Foto. P.R. Roestad FNF
FNF Mandagsfilmen er tilbake førstkommende mandag. Da viser vi Thea Hvistendahls spillefilmdebut «Håndtering av udøde» fotografert av Pål Ulvik Rokseth (..)
DSCF7875
Fredag 2. februar ble det avholdt Årsmøte i Foreningen norske filmfotografer. Årsmøtet er FNFs generalforsamling og øverste myndighet. Regnskapet for (..)
DSCF7721
Lørdag 13. januar 2024 arrangerte den franske filmfotograf-foreningen AFC workshop i Paris. Filmfotograf Ole Andreas Grøntvedt FNF og colorist Christian (..)
DSCF5265
Foreningen norske filmfotografer legger bak seg et år med stor aktivitet. Blant høydepunktene var Oslo Digital Cinema Conference som gjorde (..)
DSCF7140
Lørdag 9. desember arrangerte vi mesterklasse med den amerikanske filmfotografen Ellen Kuras ASC på Filmens hus i Oslo. Dette ble (..)
18x6 meter LED-vegg fra Xvision rigget i Kryptons studio. Egen LED-skjerm i himlingen som kan heves/senkes. Foto: Bjørn Ståle Bratberg, FNF
Den norske filmskolen arrangerte kurs i virtuell produksjon fra 14.-16.november. Kurset ble avholdt i Filmskolens lokaler på Myrens verksted i (..)
f0cd1516-45b7-4dc5-abc3-dbd7629f4c60
Filmfestivalen Camerimage ble arrangert fra 11. til 18. november. Benjamin Loeb FNF var representert i sideprogrammet med «Dream Scenario» (2023) (..)
MV5BNmZhMDZkNjUtZGU3MC00MTBlLThhNDQtMmExN2UxMzAzZDFmXkEyXkFqcGdeQXVyNzUzMDY0NDI@._V1_
Ragnar Lasse Henriksen FNF vant Sølvbjørnen i Berlin for sitt fotoarbeid på det som skulle bli hans eneste utgitte spillefilm. (..)
Ellen-Kuras-Featured
I samarbeid med Dokumentarkonventet har Foreningen norske filmfotografer fått selveste Ellen Kuras ASC over til Norge for to mesterklasser: Lørdag (..)
DSCF5755
Tredje utgave av Mirage Film Festival for the Art of the Real er akkurat ferdig. Festivalen er unik i sitt (..)
Mirage 2022. Patrik Säfström FNF i samtale med Thomas Tsiftelis og Patrick Tresch. Foto: Mirage
Filmfestivalen Mirage starter førstkommende onsdag. Mirage Film Festival for the Art of the Real er en dokumentarfilmfestival som utforsker grensene (..)