Benjamin Loeb FNF til TIFF

Den Kanadiske filmen Hello Destroyer, fotografert av Benjamin Loeb FNF er tatt ut til prestisjetunge Toronto Internasjonale Filmfestival.

Filmen følger en «rookie» på et ishockeylag  i en liga like under NHL, som parallelt med sin streben etter å prestere på isen, rammes av en tragisk hendelse.

hello destroyer

 «Filmen snakker om hvordan systemer, kultur, og  organisasjoner bygger og utvikler mennesker i en viss form – trener og utdanner folk til å jobbe i en retning, og når denne retningen regelrett feiler så er det fullstendig individets feil.» Forteller Loeb som i skrivende stund er på vei til Kanada for å klargjøre DCP til festivalen.

Om samarbeidet med regissøren forteller Benjamin videre:

«Jeg har samarbeidet med Kevan Funk som hadde regi i over 8 år. Vi har skutt musikkvideo, kortfilm, og reklame – men ingen opptak har vært som dette prosjektet. Vi fikk massic støtte fra Telefilm Canada og våre produsenter til å skyte dette på vår måte, noe som har satt et veldig særpreg på filmen.

Jeg og Kevan har en fantatisk simpel måte å gå frem på – og mange vi har jobbet med stusser over hvor  mye vi finner på sparket. Men det er noe av denne spontaneiteten som gjøre mye av det vi har fått til spennende.

Vi skjøt filmen på Alexa med C-Series anamorphics fra Panavision. Vi ønsket veldig å spille ned mye av det disse linsene gir i karakter, og gi filmen en veldig naturlig look på den mere filmatiske siden. Vi jobbet for det meste med naturlig lys – og jobbet mye med å finne riktige lokasjoner, til riktig tid.»

Her kan du lese mer om nominasjonen.

 

Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)