FNF Mesterklasser med Kim Longinotto og Peter Zeitlinger

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs i Fredrikstad nærmer seg med stormskritt og går av stabelen allerede 28. – 31. mai!

Tradisjonen tro er det også i år et veldig spennende og solid program,  med besøk fra storheter som Kim Longinotto og Peter Zeitlinger.

Lørdag 30. mai stiller FNF’s Rolv Håan og Cecilie Semec som moderatorer  i det som ligger ann til å bli to veldig spennende mesterklasser med de tidligere nevnte fotografene / regissørene.

longinotto

Kim Longinotto er sannsynligvis verdens mest prisvinnende regissør, som også fotograferer sine egne filmer. Hennes fotoarbeid er også prisvinnende,  da hun sist vinter vant CamerImages ærespris for ”outstanding achievement”. Kim Longinotto vil fortelle oss om filmene sine og utfordringene med å jobbe både som regissør og fotograf. Longinotto fokuserer oftest på utsatte grupper gjennom sine filmer, fra skilsmisser i Iran og mishandling i Afrika, til seksuell utnyttelse i Chicago. Det handler som regel alltid om kvinner. Få med deg denne engangssjansen til å møte en av verdens ypperste innen både regi og foto.

zeitlinger

Peter Zeitlinger har jobbet som Werner Herzogs fotograf i mer enn 20 år, og står bak filmer som Rescue Dawn, Queen of the Desert, Grizzly Man, Little Dieter needs to fly, og Cave of forgotten dreams. Peter Zeitlinger liker like godt å jobbe med både spillefilm og dokumentarfilm, og er regnet som en av Europas fremste fotografer. Han vil fortelle oss om samarbeidet med Werner Herzog og hvordan de jobber sammen for å lage de fortellingene de ønsker, flere av dem Oscar-nominerte.

Peter Zeitlinger kommer til oss direkte fra Bolivia, der han og Werner Herzog har jobbet sammen i flere måneder på Herzogs siste film ”Salt and fire”.

 

Dato : Lørdag 30 mai

Sted: Nordic/Docs Fredrikstad kino

Deltakeravgift: Kr 200.- for FNF-medlemmer.

Transport: Gratis buss for FNF-medlemmer til Fredrikstad (NB forhåndsbestilling!)

Bussavgang: Kl 08.30 fra Oslo S (Thon Hotell Opera) Buss merket Nordic/Docs

Klikk her for påmelding, der du husker  å gi beskjed dersom du ønsker plass på bussen.

Klikk her for hele festivalprogrammet

 

Siste innlegg
Olaug Spissøy Kyvik FNF. Foto fra Rushprint-artikkel 16.03.23
Olaug Spissøy Kyvik, FNF er intervjuet av Rushprint om sitt arbeid på Den siste filmen som vi hadde gleden av (..)
En av flere Alexa 35 på Camera Nordic sin stand
LLB-messen er i gang på Telenor Arena. For første gang siden 2019 er hallen fylt opp med teknisk utstyr for (..)
Fra venstre: Philip Øgaard FNF, Paul René Roestad FNF, Olaug Spissøy Kyvik FNF, Martin Edelsteen FNF og Øyvind Svanes Lunde. Foto: Stig Indrebø
Årets andre arrangement ble holdt på Frogner Kino mandag 13. mars 2023. «Den siste filmen» av Karianne Førland Vennerød og (..)
Nattrikken (2020) - Fotografert av Vegard Landsverk
Den norske kortfilmen «Nattrikken« regissert av Eirik Tveiten er Oscar-nominert innen kategorien Live Action Short Film. Night Ride som den heter på (..)
FNFs Årsmøte 2023 med gjester. Fotograf. Hans Erik Lindbom
Årsmøtet i Foreningen Norske Filmfotografer ble avholdt fredag 10. mars 2023 på Schafteløkken i Oslo. Oppmøtet var godt med 40 (..)
Årsmøtet 2019. Foto: Erik Lindbom
Fredag 10. mars er det Årsmøte i Foreningen Norske Filmfotografer. Årsmøtet er FNFs Generalforsamling og det er her viktige saker (..)
Kampen om Narvik (2022) Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF
John-Erling Holmenes Fredriksen, FNF og colorist Dylan R. Hopkin snakker om bruken av farger i «Kampen om Narvik» i siste (..)
Noen av deltakerne på medlemsmøtet.
FNF første medlemsmøte i 2023 handlet om lønn og arbeidsvilkår. FNFs første medlemsmøte i 2023 ble arrangert lørdag 28 januar, (..)
Sean Bobbit masterclass NRK 2015
Betydelig økt aktivitet i 2023. Pandemien som har satt stopper for svært mange FNF aktiviteter er tilsynelatende over, og ambisjonene (..)
Moderatorer Olaug Spissøy Kyvik og Magnus Flåto i samtale med John Erling Holmenes Fredriksen. Foto: Paul René Roestad
Mandagsfilm-arrangementene som FNFs Mandagsfilmkommitté arrangerer er blant FNFs viktigste arrangementer. Arrangementene er ikke bare meget lærerike og kompetansehevende med filmvisning (..)
Camerimage
Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i 2022. 12.-19. november 2022, TORUŃ, Polen. Av Ole Andreas Grøntvedt, FNF. Filmfestivalen EnergaCAMERIMAGE feiret 30-årsjubileum i (..)
Cinelab_OXScan_log
CINELAB Film & Digital er ny FNF “Gold Partner”, og er et fullservice filmlaboratorium med digital dailies og postproduksjons-fasilitete samt (..)