Sameblod på FNF Mandagsfilmen!

Mandag 13/03 kommer Fotograf Sophia Olsson, som nylig vant Sven Nykvist-prisen for beste filmfoto, for å snakke om filmen Sameblod!

Elle Marja går på samisk internatskole med lillesøsteren sin. Hun skal egentlig reise hjem for å ta over familiens reindrift men drømmer om et annet liv. Etter at rasebiologiske undersøkelser foretas på skolen hennes bestemmer Ella Marja seg for å forlate alt og bli svensk. Hun stjeler sin svenske lærerinnes klær og identitet, og rømmer til Uppsala. Men å bytte liv blir vanskeligere en hun hadde trodd.

Sameblod hadde premiere på filmfestivalen i Venezia hvor den vant både Europa Cinemas Label for Beste europeiske film og kritikerprisen Fedeora for Beste debutregissør. Siden har den vunnet en rekke andre priser blant annet Dragon Award – hovedprisen under Gøteborgs filmfestival i februar. Fotograf Sophia Olsson ble også tildelt Sven Nykvist-prisen for beste filmfoto.

Sophia Olsson er en svensk filmfotograf utannet fra Gøteborgs filmskole og den Danske filmskolen. Hun var sist aktuell på norske kinoer med den islandske filmen Småfugler. 

Sameblod er en skandinavisk produksjon og deler av filmen er skutt i Norge. Sophia kommer fra Stockholm for å snakke om filmen.

Visningen begynner kl.1900, men kom gjerne litt før og slå av en prat med kolleger. Filmkafeen holder åpent for oss. FNF spanderer kaffe.

Etter visningen blir det samtale med fotografen.

FNF takker NFI:Lab for økonomisk støtte til Mandagsfilmen.

Sameblod på FNF Mandagsfilmen!
  • Tittel: Sameblod
  • Sted: Cinemateket i Oslo
  • Tid: 13 / 03 klokken 19:00
  • Regi: Amanda Kernell
  • Foto: Sophia Olsson

Sponsorer