Monster på FNF mandagsfilmen

Mandag 4.desember kommer danske Jørgen Johansson (DFF) til Mandagsfilmen for å snakke om TV-serien Monster.

 Monster, som vises på NRK i høst, handler om politietterfoskeren Hedda (Ingvild Holthe Bygdnes). Sammen med spesialeterfosker Joel Dreyer (Jakob Oftebro) skal hun løse en forsvinningssak og et drap i et lite samfunn nord i Norge.
Monster er tilsynelatende en klassisk politiserie men her handler ikke alt om plot, og å finne ut hva som har skjedd, karakterene og universet i seg selv spiller til tider en vel så stor rolle.
«Monster» er slående styggpen, pepret med naturporno fra den spektakulære Varangerhalvøya, rørt sammen med forfall og brutalitet. Selv actionsekvensene er så stilrene at du får lyst til å ta ut stillbilder og henge dem på veggen. – Dagbladet
Jørgen Johansson har en rekke kjente filmer og TVserier på CV-en, og har blant annet vært innom både Borgen og Forbrydelsen samt at han gjorde de første epsiodene av Broen, Han er med andre ord slett ikke ukjent med krimsjangeren.
Vi vil snakke om hans arbeid på Monster, om samarbeidet med regi og de andre fagfunksjonene for å skape det spesielle universet i serien. Samt om hans erfaringer med TV-krim mere generelt.
Etter ønske fra fotografen viser vi Episode 5 av serien før vi slår av en prat med Jørgen.
Alle episodene av Monster ligger ute på: https://tv.nrk.no/serie/monster
Visningen begynner klokka 19:00, men kom gjerne før for å ta en prat med kollegaer.
Filmkafeen holder åpent og serverer mat og drikke. FNF spanderer kaffe.

 

 

 

Vel møtt!
Monster på FNF mandagsfilmen
  • Tittel: Monster
  • Sted: Cinemateket
  • Tid: 4. desember kl. 1900
  • Foto: Jørgen Johansson

Sponsorer