FNF Mesterklasser med Kim Longinotto og Peter Zeitlinger

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs i Fredrikstad nærmer seg med stormskritt og går av stabelen allerede 28. – 31. mai!

Tradisjonen tro er det også i år et veldig spennende og solid program,  med besøk fra storheter som Kim Longinotto og Peter Zeitlinger.

Lørdag 30. mai stiller FNF’s Rolv Håan og Cecilie Semec som moderatorer  i det som ligger ann til å bli to veldig spennende mesterklasser med de tidligere nevnte fotografene / regissørene.

longinotto

Kim Longinotto er sannsynligvis verdens mest prisvinnende regissør, som også fotograferer sine egne filmer. Hennes fotoarbeid er også prisvinnende,  da hun sist vinter vant CamerImages ærespris for ”outstanding achievement”. Kim Longinotto vil fortelle oss om filmene sine og utfordringene med å jobbe både som regissør og fotograf. Longinotto fokuserer oftest på utsatte grupper gjennom sine filmer, fra skilsmisser i Iran og mishandling i Afrika, til seksuell utnyttelse i Chicago. Det handler som regel alltid om kvinner. Få med deg denne engangssjansen til å møte en av verdens ypperste innen både regi og foto.

zeitlinger

Peter Zeitlinger har jobbet som Werner Herzogs fotograf i mer enn 20 år, og står bak filmer som Rescue Dawn, Queen of the Desert, Grizzly Man, Little Dieter needs to fly, og Cave of forgotten dreams. Peter Zeitlinger liker like godt å jobbe med både spillefilm og dokumentarfilm, og er regnet som en av Europas fremste fotografer. Han vil fortelle oss om samarbeidet med Werner Herzog og hvordan de jobber sammen for å lage de fortellingene de ønsker, flere av dem Oscar-nominerte.

Peter Zeitlinger kommer til oss direkte fra Bolivia, der han og Werner Herzog har jobbet sammen i flere måneder på Herzogs siste film ”Salt and fire”.

 

Dato : Lørdag 30 mai

Sted: Nordic/Docs Fredrikstad kino

Deltakeravgift: Kr 200.- for FNF-medlemmer.

Transport: Gratis buss for FNF-medlemmer til Fredrikstad (NB forhåndsbestilling!)

Bussavgang: Kl 08.30 fra Oslo S (Thon Hotell Opera) Buss merket Nordic/Docs

Klikk her for påmelding, der du husker  å gi beskjed dersom du ønsker plass på bussen.

Klikk her for hele festivalprogrammet

 

FNF Mesterklasser  med Kim Longinotto og Peter Zeitlinger

Sponsorer