20 000 days on earth

Mandag 1. desember har vi gleden av å ha den engelske filmen 20 000 days on Earth i Mandagsfilmen.

Filmens norske fotograf, Erik Alexander Wilson kommer for å snakke om filmen og om sitt arbeid i England, hvor han gjennom de siste ti årene har etablert seg som fotograf både på en rekke kritikerroste filmer og spillefilm for det brede publikum, sist på storfilmen Paddington med bl.a. Nicole Kidman.

Etter utdannelsen London International Film School arbeidet Wilson seg opp gjennom musikkvideoer, reklame, kortfilm og TV, før han slo igjennom med sitt arbeid Submarine (regi Richard Ayoade) i 2009 og Tyrannosaur (regi Paddy Considine) året etter, som begge vant BAFTA for beste debutfilm. Hans videre arbeid inkluderer bl.a. dokumentaren The Imposter, The Double med Jesse Eisenberg, TV-drama for BBC og hans største og mest kommersielle oppdrag, nevnte Paddington som har verdenspremiere denne uken.

Men dette er ikke den eneste filmen Erik har på norske kinoer for tiden. Til Mandagsfilmen har han med seg 20.000 DAYS ON EARTH,  den visuelt slåendede dokumentarfilmen om rock-ikonet Nick Cave, som Wilson var sjefsfotograf på. I 20.000 days on earth slipper Nick Cave oss nært på ham selv hans liv og hans musikk, ikke gjennom det forventede observerende håndholdte kameraet, men gjennom en elegant, filmatisk fortelling bestående av stilfullt konstruerte scener kombinert med nærgående scener fra øvinger og suggerende konsertopptak.

Årets siste visning blir ekstra viktig å få med seg ettersom vi denne gang inviterer til Ringen kinos sal 3 – hvor baren er åpen og det er mulig å ta et glass med kolleger før julestriden setter inn. Visningen begynner kl 18.00 presis, men dørene åpner 1745, så kom gjerne litt før.

Tittel: 20 000 Days on Earth

Regi: Jane Pollard, Iain Forsyth

Storbritannia, 2014

Lengde: 95 min

Format: 2.40:1

Tid:  Mandag 1. desember kl 1745 Sted:  Ringen Kino, sal 3

Èntre:   Gratis

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknytning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Vel møtt til visning!

Hilsen Mandagsfilmgruppa i FNF

20 000 days on earth
  • Tittel: 20 000 days on earth
  • Sted: Ringen Kino
  • Tid: 17:45
  • Lengde: 95 minutter
  • Regi: Jane Pollard, Iain Forsyth
  • Foto: Erik Alexander Wilson

Sponsorer