Børning

Mandag 8. september kl. 19.00 viser FNF Mandagsfilmen «Børning», Norges første bil-action film.Filmen tar i bruk et utall teknikker for å skape liv i bilscenene, og filmens fotograf Askild Vik Edvardsen (fnf) kommer med sitt grip team for å fortelle om hvordan de jobbet med avanserte kamerarigger i høy hastighet.

Vi får også en presentasjon av hva som er mulig å oppnå med noe av det mest avanserte griputstyret som er tilgjengelig i Norge.
Velkommen til en visning i teknikkens tegn.

Om filmen:
Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en bilgal mann i 30-årene som driver sjappa «Stallion Parts». På fritiden kjører han billøp med sin elskede Ford Mustang «Lillegul».
Datteren Nina (Ida Husøy) bor sammen med sin mor i et godt borgerlig miljø – fjernt fra Roys verden. Konflikten oppstår da Nina plutselig dukker opp for å tilbringe ferien med Roy. Han husker ikke noen slik avtale i det hele tatt. I hans kalender er det bare oppført billøpet «Street legal» og datteren er ikke annet enn rusk i maskineriet.

Under premieutdelingen etter løpet utfordres Roy av sin erkefiende TT til et «illegal street race» til Sinsen. For å få slutt på tergingen sier Roy «ja» hvis løpet går fra Oslo til Nordkapp. Og det skal bare være to regler: 1) Først til Nordkapp har vunnet, og 2) Det er ingen andre regler.

Format: .1:2,39

Kamera: Red Epic
Lengde: 92 min
Produksjonsselskap: Filmkameratene

Tid: Mandag 8.September kl 19.00 
Sted: Filmens Hus 

Èntre: Gratis

Visningen begynner kl.1900, men kom gjerne litt før og slå av en prat med kolleger. FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og filmens produsenter og distributører.

FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknytning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger fire mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Børning
  • Tittel: Børning
  • Sted: Filmens Hus
  • Tid: 19.00
  • Lengde: 92 min
  • Regi: Hallvard Bræin
  • Foto: Askil Vik Edvardsen (fnf)
  • Nasjonalitet: Norsk
  • Format: Red Epic

Sponsorer