Mandag 4. november «Optimistene»

FNF Mandagsfilmen viser dokumentarfilmen «Optimistene» av Gunhild Westhagen Magnor.FNF Mandagsfilmen viser Optimistene

Mandag 4. november vider FNF Mandagsfilmen dokumentarfilmen «Optimistene» av Gunhild Westhagen Magnor.Produksjonsselskap: Skofteland Film AS . Distribusjon: Norsk Filmdistribusjon

Optimistene handler om en gjeng pensjonerte damer på Hamar som spriter opp hverdagen med volleyball. Volleyball-laget omfatter femten damer mellom 66 og 98 år. Filmen portretterer samholdet mellom mennesker som deler sine tanker rundt livet, døden og det å bli gammel.

Filmen har fått mye medieomtale og Birger Vestmo i Filmpolitiet sier følgende:
En god dokumentarist er den som observerer uten å gripe inn, og Westhagen Magnor en god observatør. Hun er flink bak kamera. Kun noen få stemningsbilder virker arrangerte, uten at det gjør noe.

Gunhild har både regi og foto på filmen. Hun har jobbet helt på egen hånd – uten B-foto. Hun har også gjort lyd og lyssetting selv.
Filmen er skutt hovedsaklig på Sony F3 (noen sekvenser er skutt på Red One). Gunhild har brukt gammel Canon FD-optikk.

Gunhild er en fotograf som setter innhold framfor teknikk. Hun har lang erfaring som fotograf – og etterhvert regissør – på dokumentarfilm og -serier.
Gunhild deler sine tanker rundt det å jobbe med dokumentarfilm etter visningen.

Traileren ser du her

Visningen begynner kl.1900, men kom gjerne litt før og ta et glass med oss på Ben´s Café som holder langåpent for anledningen.

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.

FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknyttning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Mandag 4. november  «Optimistene»
  • Tittel: Optimistene
  • Sted: Filmens Hus
  • Tid: Mandag 4 november kl 19.00
  • Lengde: 1 t 31 min
  • Regi: Gunhild Westhagen Magnor
  • Foto: Gunhild Westhagen Magnor
  • Nasjonalitet: Norsk
  • Format: Sony F3 / Red One

Sponsorer