Mandag 18 november » Detektiv Downs»

Mandag 18. november kl. 19.00 viser FNF Mandagsfilmen «Detektiv Downs» Regi Bård Breien . Foto Gaute Gunnari (fnf)
Mandag 18. november kl. 19.00 viser FNF Mandagsfilmen «Detektiv Downs». Filmens fotograf, Gaute Gunnari (fnf) er gjest og vil fortelle litt om arbeidet med filmen, og hvordan han kom frem til filmens uttrykk, som balanserer «film noir»-elementer med et lettere uttrykk – i scope-format.

Filmen hadde premiere 25. oktober, og er blitt godt mottatt. Fotoet er blitt trukket frem som en av filmens sterke sider. Filmpolitiets anmelder mener at «fotograf Gaute Gunnari fanger inn suspekte figurer i et betonggrått bymiljø i smakfull cinemascope, uten å overdrive noir-elementene». I Dagsavisen heter det at vi trekkes inn i «et mørke som ikke er altfor påfallende, mye takket være fotograf Gaute Gunnari som gjennom fine vinkler og maksimal utnyttelse av omgivelsene demper «noir»-effektene til fordel for Bogeruds bevegelser.»

Om filmen:Robert Bogerud (28) har eget detektivbyrå. Med trenchcoat og Bogart-hatt er Robert klar – alt han trenger er en sak. Men ingen har troen på Robert.
Selv faren hans, som er politietterforsker, avfeier hele detektivopplegget. Det er ikke lett å være Robert – landets eneste privatdetektiv med Downs syndrom.Men så en morgen dukker en mystisk kvinne opp på Roberts kontor. Skøytelegenden Olav Stjernen er forsvunnet, og familien frykter det verste. I virkeligheten har de desperat behov for en inkompetent detektiv, for å berolige Olav Stjernens senile og styrtrike mor. Robert er perfekt til jobben…

Visningen begynner kl.1900, men kom gjerne litt før og ta et glass med oss på Ben´s Café som holder langåpent for anledningen.

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.

FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknyttning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.

Mandag 18 november » Detektiv Downs»
  • Tittel: Detektive Downs
  • Sted: Filmens Hus
  • Tid: Mandag 18 november kl 19.00
  • Lengde: 84 min
  • Regi: Bård Breien
  • Foto: Gaute Gunnari ( fnf)
  • Nasjonalitet: Norsk
  • Format: RedEpic - Scope

Sponsorer