Jag etter vind – Mandag 29 April kl 19.00 (Ny visning ! )

FNF Mandagsfilmen viser påny «Jag etter vind«. Filmens fotograf, Philip Øgaard (fnf) kommer for å snakke om filmen, om hvordan han cinematisk tolket dette følelseladde og subtile dramaet.  Filmen er hans andre samarbeid med regissør Rune Denstad Langlo.

Filmens foto er blitt trukket frem av anmelderne, her fra et eksempel: «Om Langlo har vært usedvanlig heldig med skuespillerne, har han ikke vært mindre heldig med fotografen, som i denne filmen spiller en hovedrolle i seg selv. De langsomme tagningene og panoramabildene til fotograf Philip Øgaard er ikke det eneste i filmen som bringer tankene til Tarkovskijs «Offeret» eller til andre filmer som Sven Nykvist fotograferte…» (Mode Steinkjer, Dagsavisen)

Om filmen:
Det har gått ti år siden Anna sist besøkte familien – eller det som er igjen av den – da bestemoren dør og hun blir nødt til å dra tilbake til hjemstedet. I uken frem mot begravelsen blir hun konfrontert med hvem hun var og hva hun har flyktet fra i det hun møter sin gretne bestefar, den forsmådde gamlekjæresten og seg selv i døren.

Visningen begynner kl.1900, men kom gjerne litt før og ta et glass med oss på Ben´s Café som holder langåpent for anledningen.

FNF takker NFI, som med sin støtte gjør det mulig for oss å holde våre visninger. Takk også til våre sponsorer, og de aktuelle filmenenes produsenter og distributører.

FNF Mandagsfilmen er et forum i regi av Foreningen Norske Filmfotografer, som har som formål å formidle kunnskap og inspirasjon til sine medlemmer og andre som har interesse eller en faglig tilknyttning til filmfotografi. FNF Mandagsfilmen har sine visninger 4 mandager i halvåret. Alle arrangementene er gratis.
Jag etter vind – Mandag 29 April kl 19.00 (Ny visning ! )
  • Tittel: Jag etter vind
  • Sted: Filmens Hus
  • Tid: Mandag 22 April kl 19.00
  • Lengde: 1 t 29 min
  • Regi: Rune Denstad Langlo
  • Foto: Philip Øgaard ( fnf )
  • Nasjonalitet: Norsk
  • Format: Alexa - ProRes 444

Sponsorer